Nekdanji zvezdnik lige NBA zaradi goljufije za zapahe

Košarka 10. Maj 20249:05 0 komentarjev
Glen Davis
Foto: Profimedia

Nekdanji prvak lige NBA Glen Davis je bil zaradi goljufije obsojen na 40-mesečno zaporno kazen.

Nekdanji center Boston Celtics, ki je leta 2008 z njimi osvojil tudi naslov prvaka, bo moral za 40 mesecev za zapahe, po odsluženi kazni pa ga bodo oblati tri leta še dodatno nadzirale. Davis je sicer eden od 20 obtožencev, ki so bili spoznani za krive goljufije zdravstvenega zavarovanja, ki ga nekdanjim košarkarjem nudi liga NBA. Med obsojenimi sta se med drugim znašla tudi nekdanja košarkarja Terrence Williams in Keyon Dooling.

Kot poroča ESPN, je Davis, ki bo moral plačati tudi 80.000 dolarjev denarne kazni, ponaredil zdravstveno poročilo na podlagi katerega je nato pri zavarovalnici vložil zahtevek za povračilo zneska v višini 132.000 dolarjev.

Davis je v svoji karieri zaslužil 35 milijonov dolarjev, pričel pa jo je je leta 2007 l kot 35. izbor Boston Celtics. Tam je preživel štiri leta, nato pa bil tri sezone eden glavnih igralcev Orlando Magic, preden je leta 2015 kot član pri Los Angeles Clippers košarkarske čevlje obesil na klin. Njegova kariera je predvsem zaradi nenehnih težav z odvečno težo trajala vsega osem let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!