Pogačar z izjemnim zaključkom do nore zmage

Kolesarstvo 10. Maj 202417:10 > 17:31 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je zmagovalec sedme etape dirke po Italiji. Dobil je 40-kilometrski kronometer in še povečal prednost v skupnem seštevku.

Tadej Pogačar je na prvem in drugem vmesnem času zaostajal za Filippom Ganno, na zaključnem klancu pa je kolesaril fantastično. S časom 51.44 je slavil še drugo etapno zmago na letošnjem Giru.

Na drugem vmesnem času je bil Pogačar 47 sekund za Italijanom. A sledil je še klanec. Ko je v cilj prišel Daniel Martinez, ki je v primerjavi z Ganno na tem odseku pridobil več kot pol minute, je bilo jasno, da bo Pogačar za etapno zmago še kako nevaren. Na koncu jo je tudi osvojil. Ganno je ugnal za 17 sekund.

Pogačar je ugnal tri kolesarje Ineosa. Drugo mesto je zasedel Filippo Ganna, tretje Magnus Sheffield (zaostanek 49 sekund), četrto Thymen Arensman (minuto zadaj).

V skupnem seštevku ima Pogi zdaj že ogromno prednost dveh minut in 36 sekund. Drugi je Daniel Martinez (Bora Hansgrohe), ki je v generalni razvrstitvi prehitel Gerainta Thomasa. Ta zdaj za slovenskim šampionom zaostaja za dve minuti in 46 sekund.

Zelo dobro se je odrezal še en Slovenec Jan Tratnik (Visma – Lease a bike), ki je zasedel 19. mesto z zaostankom 2:52. Domen Novak je bil 141. (+ 7:56), Luka Mezgec pa 161. (+ 9:22).

Trasa sedme etape:

giro 2024 7. etapa
7. etapa Gira 2024. Foto: RCS/organizator

Rezultati sedme etape:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Italiji, 7. etapa: Foligno - Perugia (40,6 km, vožnja na čas)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!