Vse bližje smo zadnjemu derbiju Maribora in Olimpije v aktualni sezoni. Medsebojni dvoboj za drugo mesto bo na tribune Ljudskega vrta privabil rekordno število obiskovalcev.


Na 74. večnem derbiju je vse pripravljeno za spektakel. Po štirih krogih brez možnosti ogleda tekem v živo so navijači vijoličastih za zadnji domači obračun sezone že skorajda napolnili vsa mesta, ki so jim bila na voljo. Iz tabora Maribora so že v torek objavili, da je vzhodna tribuna razprodana. Bržčas bo že danes vzhodni sledila tudi zahodna oziroma tribuna Marcosa Tavaresa. Na njej je namreč na voljo le še dobrih 100 mest, vključno z VIP sedeži.

Medtem se še naprej polni tudi južna tribuna, ki ni vključena v spletno prodajo. Prodaja teh vstopnic poteka preko navijaške skupine Viole Maribor, tako za člane kot tudi za nečlane. Nov termin za nakup vstopnic bo danes med 18. in 20. uro v prostorih skupine na Strossmayerjevi ulici 11.

Podporo s tribuna na derbiju bo imela tudi Olimpija. Navijači zeleno-belih bodo nameščeni na severni tribuni stadiona, navijaška skupina Green Dragons pa je včeraj objavila, da je za njihov organiziran prevoz v Maribor na voljo le še 10 mest.

Rekord aktualne sezone po obiskanosti je bil dosežen 3. decembra na tekmi Maribora in Olimpije. Takrat se je v sklopu 17. kroga na tribunah zbralo 7500 obiskovalcev. V soboto zvečer bo ta številka prav gotovo močno presežena.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljudskem vrtu našli ustreznega strateškega partnerja

V taboru Maribora so storili pomemben korak pri sklenitvi sodelovanja z turškim poslovneže…