FOTO: Milan Jazbec v knjižnici Rudnik, Ljubljana

Knjižnica Ljubljana Rudnik in Založba KC Mb sta organizirala v četrtek, 18.04.2024, v prostorih knjižnice in v okviru prireditev Knjižnic mesta Ljubljana ob mednarodnem dnevu knjige pogovor z dr. Milanom Jazbecem, veleposlanikom, pisateljem in pesnikom, profesorjem diplomacije na Novi univerzi, o njegovem literarnem delu. Iztočnico pogovora je predstavljal izid njegove izvirne in unikatne knjige Diplomati v novih oblačilih, zbirki črtic o diplomaciji, prva knjiga iz zbirke Diplomatske kronike.

Pogovor je vodila diplomatka Neja Bergant, v kulturnem programu pa sta Baja in Isa Boršič na flavto in kitaro zaigrali nekaj skladb ter recitirali pesmi Milana Jazbeca.Dr. Jazbec sicer spada v prvo generacijo slovenskih diplomatov, bil je veleposlanik v Turčiji in Severni Makedoniji ter ima dolgoletne izkušnje iz diplomacije, novinarstva, gospodarstva in politike. Izdal je 80 knjig v številnih jezikih. V zadnjem času izstopajo njegove knjige Slovenska diplomacija: Prispevki in pogledi 1990-2021 in Diplomacy and Globalization, kakor tudi satira o birokratih z naslovom Birokrat. Izdal je tudi več pesniških zbirk.

Uredništvo KMCS

Uredništvo KMCS KULTURNI MEDIJSKI CENTER SLOVENIJA je multimedijski spletni center na katerem so priključena različna omrežja, ki poročajo o umetnosti, kulturi in povezanosti teh z ostalimi družbenimi področji. Predvsem nas zanima vpliv umetnosti in kulture na družbo, podjetništvo in vse okoli nas. Kulturni medijski center bo rasel s številom uporabnikov in številom ustvarjalcev medijskih vsebin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.