Jason Kidd bo tudi v naslednjih letih sedel an klopi Dallasa. Foto: Reuters
Jason Kidd bo tudi v naslednjih letih sedel an klopi Dallasa. Foto: Reuters

"Veseli smo, da bo trener Kidd še v naslednjih letih vodil ekipo z zasluženim podaljšanjem pogodbe. Kidd je popeljal ekipo do dveh končnic v zadnjih treh letih. Veseli smo, da bo gradil in vodil že zdaj veliko franšizo še naprej," je v izjavi za javnost, ki so jo objavili ob 7.20 po tamkajšnjem času, zapisal predsednik Dallasa Patrick Dumont.

"Jasona poznam že dolgo časa in ni boljšega oziroma bolj kvalificiranega kandidata za nadaljevanj začetega dela," je povedal športni direktor Nico Harrison. "Jason vnaša v ekipo bogate izkušnje in strokovno znanje, ki mu ni para. Prislužil si je zaupanje in spoštovanje tako naših igralcev kot mnogih drugih v ligi. Veselim se, da bova še naprej skupaj gradila to ekipo," je še povedal Harrison.

Za koliko časa je Kidd natančno podaljšal pogodbo, ni znano.

51-letni Kidd je v Dallas prišel junija 2021, potem ko je prej vodil Brooklyn in Milwaukee ter bil pomočnik pri Los Angeles Lakersih. Že v prvi sezoni je ekipa v rednem delu prišla do razmerja 52 zmag, 30 porazov. Mavericksi so se takrat prebili v finale Zahodne konference.

Lani so ostali brez končnice, letos pa so se spet uvrstili vanjo in bodo po zmagi v seriji nad LA Clippersi (4:2) igrali v polfinalu Zahoda proti Oklahomi.