Košarka

Zmaji želijo z 'dvokorakom' v polfinale

Ljubljana, 06. 05. 2024 14.07 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je druga tekma četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Šentjurjem. Po zanesljivi zmagi na prvi tekmi v petek v Šentjurju (108:78) si bodo Ljubljančani v torek v Hali Tivoli skušali zagotoviti mesto v polfinalu.

Zoran Martić in Gregor Glas
Zoran Martić in Gregor Glas FOTO: Damjan Žibert

Cedevita Olimpija bo skušala v ljubljanski Hali Tivoli izkoristiti prvo priložnost za preboj v polfinale državnega prvenstva. Varovanci glavnega trenerja Zorana Martića so v petek v šentjurski Športni dvorani Hruševec proti domačemu kolektivu zmagali s 108:78 in si tako priigrali vodstvo v četrtfinalni seriji, ki se igra na dve dobljeni tekmi. "Košarkarji Šentjurja so bili na prvi tekmi motivirani in sproščeni, kar se je videlo v njihovi igri v napadu. Mi smo bili dovolj zbrani, da smo tekmo pripeljali v našo korist do konca. Na drugi tekmi v Tivoliju bosta ključ do zmage motivacija in zbranost," je pred tekmo v hramu slovenskega športa dejal strateg Olimpije Martić. 

Zoran Dragić
Zoran Dragić FOTO: Damjan Žibert

Spomnimo, Cedevita Olimpija je v petek v Šentjurju potrdila vlogo favorita in dosegla zanesljivo zmago. 108 doseženih točk je predstavljalo drugi najboljši točkovni izkupiček Ljubljančanov v tekmovalni sezoni 2023/24, več, 114, so jih dosegli le na obračunu s Hamburgom v 16. kolu Evropskega pokala. Košarkarji iz prestolnice so podelil kar 35 asistenc, kar je rekord sezone za vsa moštva, ki nastopajo v državnem prvenstvu. "Končnico smo dobro začeli, zabeležili smo zmago, in to je tisto, kar vsi pričakujejo od nas. Pred nami je druga preizkušnja, na kateri bomo prav tako skušali priti do zmage in se prebiti v polfinale. Vemo, da smo kvalitetnejša ekipa, a ne smemo se sprostiti. Na prvi tekmi smo igrali dobro, agresivno in tako moramo igrati tudi v prihodnje," pa je za uradno klubsko spletno stran sporočil Zoran Dragić.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mazo111
06. 05. 2024 15.26
naj igrajo mladinci, sramota
JOSEPH HAYDN
06. 05. 2024 15.11
+2
Kdor gre po tako katastrofalni sezoni še na njihovo tekmo je norec
Amor Fati
06. 05. 2024 14.43
+3
Slovenska košarka preprosto pada iz leta v leto. Tu niti Luka ne more več pomagati. KZS se sicer trudi skriti da kvaliteta iz leta v leto pada, ampak to postaja čedalje bolj očitno. Še tisti najbolj zvesti košarkarski navdušenci lahko vidijo, da smo zelo blizu dna, tako kot so recimo Hrvati s Cibono, Splitom, Dinamom, in Zadrom.