Tuja scena

Nicole Kidman kot prva Avstralka prejela nagrado za življenjsko delo

Los Angeles, 29. 04. 2024 08.58 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nicole Kidman je doletela prav posebna čast. Na nedavni podelitvi nagrad Ameriškega filmskega inštituta je priljubljena igralka dobila nagrado za življenjsko delo in se s svojim dosežkom zapisala v zgodovino. Postala je namreč prva avstralska igralka, ki je prejela priznanje v ameriški kinematografiji. Na podelitvi ji je družbo delal mož Keith Urban, s svojimi govori pa so se ji poklonili številni stanovski kolegi.

Nicole Kidman piše zgodovino. Priljubljena igralka je na nedavni podelitvi nagrad Ameriškega filmskega inštituta prejela nagrado za življenjsko delo. Tako je postala prva Avstralka, ki ji je uspelo osvojiti priznanje v ameriški kinematografiji. Na podelitvi jo je spremljal in podpiral njen mož Keith Urban, skupaj sta tudi pozirala na rdeči preprogi. Nagrajena zvezdnica je blestela v zlati obleki znane španske blagovne znamke. Poleg njenega moža so bili med slavnostnimi govorci tudi Morgan Freeman, Reese Witherspoon in Meryl Streep, ki je nagrajenki tudi predala nagrado.  

Nicole Kidman piše zgodovino.
Nicole Kidman piše zgodovino. FOTO: AP

Je bila pa legendarna igralka tudi tista, ki je zaigrala ob boku Avstralke v filmu Ure do večnosti. "Najtežji del tega, da me neprestano imenujejo največja igralka naše generacije, je delati s tako velikimi igralci, kot je Nicole Kidman. Res je težko," se je pošalila in nadaljevala: "Razpon tvojega dela je osupljiv, seznam tvojih dosežkov, vlog in dobrih dejanj pa tako dolg, da bi normalni ljudje potrebovali tri življenja, da bi to dosegli." Med drugim je poudarila, da je vesela, da je imela v svoji karieri priložnost sodelovati z njo in da je težko verjeti, da ima njen dan samo 24 ur. "Težko je ne zavidati Nicole, vendar je prav tako nemogoče ne biti navdušen nad njo," je še zaključila.  

Igralka je nagrado prejela iz rok Meryl Streep.
Igralka je nagrado prejela iz rok Meryl Streep. FOTO: AP

Nad svojo igralsko kolegico je bila navdušena tudi Avstralka, ki se ji je zahvalila, da se je lahko učila od nje. "Ti si bila moj vzor, vodilna luč v moji karieri. Vedno si bila ti in nihče se te ne more dotakniti," je dejala ob prevzemu nagrade. Obenem se je zahvalila tudi vsem režiserjem, s katerimi je delala, še posebej pa je izpostavila režiserja filma Ure do večnosti Stephena Daldryja, ki ji je stal ob strani v v najbolj ranljivem, težkem obdobju njenega življenja.  

V svojem govoru se ji je poklonila tudi stanovska kolegica Naomi Watts, ki je dejala, da je bilo njuno srečanje pri 15 letih na avdiciji za oglas za kopalke povod za njuno desetletja dolgo prijateljstvo. "Ponudila se je, da mi plača taksi za domov. Vedno je bila najbolj radodarna oseba. Odprla mi je svoje domove, dala mi je občutek, da sem del njene družine, bila je kot sestra, ki je nikoli nisem imela," je dejala in dodala: "Neverjetno je v oporo drugim ženskam." Deljenju presežkov o igralki pa se je na daljavo pridružil tudi Russell Crowe, ki je dejal, da je enostavno ena največjih igralk, ki so kdaj delale v tem poslu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

56-letnica se je ob tem posebnem dosežku spomnila, kako je svojo igralsko kariero začela z vlogo v filmu Bush Christmas. "Ta 14-letna deklica nikoli ne bi mogla predvideti, s koliko nadarjenimi ljudmi bo delala in koliko različnih likov bo igrala," je zapisala na družbenih omrežjih. Igralka je zaslovela leta 1989, ko je posnela film Dnevi grmenja s svojim nekdanjim možem Tomom Cruisom, nato pa še naprej navduševala s svojim igralskim talentom. Svojo igralsko kariero je kot prva Avstralka okronala z oskarjem za najboljšo igralko v filmu Ure do večnosti leta 2002, nominirana pa je bila petkrat. Prejela je tudi nagrado BAFTA, dva emmyja in šest zlatih globusov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dinho8O
29. 04. 2024 13.35
+0
the kop
29. 04. 2024 12.50
+1
same kosti!! fuj!!
trgft
29. 04. 2024 12.58
-1
In to moške, poglej ravne ključne kosti. Ženska ima ključno kost v obliki črke V
Koruptilona
29. 04. 2024 12.45
-1
In kaj je v življenju naredila da je prijela to nagrado za "življensko delo"...
PegySue
29. 04. 2024 12.04
+3
A kdo opazi,ko odpre fotko Meryl Streep njene gube,tanke lase in leta,ki kažejo več kot 40...? Jaz jih,ampak ne v prvem planu. V prvem planu vidim žensko,ki je zadovoljna sama s seboj,se sprejema,je topla,prijetna in nasmejana. Ženska dobesedno žari. In ta sij,jo dela nebeško,zaradi njega je nekaj posebnega in ti kot oseba,takoj pade v oči. Na drugi strani gledam sliko Nicole Kidman,na kateri ne najdeš nobene gubice,kaj šele gube. Je previtka,ima žilaste,koščene roke. Na obrazu ji igra nek čuden izraz,ne veš,ali se želi nasmejati ali kaj drugega. Za nič pri njej nisi prepričan,saj je trda,toga in nenaravna. Na tretji fotki,gledam obraz njene dobre prijateljice Naomi Watts,ki se je očitno odločila,da se bo starala naravno,pokazala gubice in dokazala,da se ničesar ne boji. Osebno,so mi igralke,ki se starajo naravno,veliko bolj všeč,kot tiste,ki ohranjajo mladost na umeten način.
Rodion Raskolnikov
29. 04. 2024 11.51
-1
Videti je groteskno!
Uporabnik1888402
29. 04. 2024 11.02
+0
Bolje, da kaj poje ...
Omas1313
29. 04. 2024 11.01
+1
Njen kirurg bi mogu dobiti nagrado😂
devlon
29. 04. 2024 09.44
+2
Kaj ji bo tak lajf, ce ne sme nic jest
geemale
29. 04. 2024 09.42
+5
kaj ti ljudje delajo iz sebe!!! A se kdo spomni tistega filma Mars napada.... ack ack