Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PGD Šmarje pri Jelšah z novo avtolestvijo do uspešnejšega spopadanja z naravnimi nesrečami


Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah bo kmalo bogatejše za gasilsko avtolestev. S tem bodo postali edino gasilsko društvo v občini, ki z njo razpolaga.

Kot so nam pojasnili v gasilskem društvu, so imenovali komisijo za nabavo avtolestve, ki se je sredi aprila odpravila v Nemčijo in si jih tam več ogledala. Ena jim je še posebej padla v oči, zato so se za njo odločili oditi na licitacijo, kjer so ponudili najvišjo ceno in s tem kupili lestev.

Sedaj bo vozilo odšlo na vse potrebne preglede in barvanje, gasilci pa jo bi lahko začeli uporabljati z začetkom jeseni. Skupna višina investicije je ocenjena na od 200 do 250 tisoč evrov, od tega pa bo 150 tisoč evrov prispevala Občina Šmarje pri Jelšah.

Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah razpolaga s tremi vozili s cisterno, z avtolestvijo ter s poveljniškim in moštvenim vozilom.

Avtolestev, ki v višino meri 32 metrov in uporablja Mercedes podvozje, bo uporabljena predvsem za potrebe odpravljanja posledic naravnih nesreč, kot so odkrite strehe, prav pa bo prišla tudi pri gašenju dimniških in drugih zahtevnejših požarov.